Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Indkøring og overgange

Indkøring:

Vi anbefaler at barnet og forældre er på et lille besøg den første dag. Her kan I og barnet få en føling med, hvem vi er og hvordan stuen er. Næste dag kan I være her lidt længere, og herfra er det meget individuelt, hvordan forløbet bliver. Det er derfor vigtigt, at I laver aftaler med personalet.

Det er meget individuelt, hvor lang tid en indkøring tager, meget afhængig af barnet og jeres tidshorisont.

Generalt anbefaler vi:

  • De første dage bliver korte.
  • Du sætter nogle dage af til at gøre barnet tryg ved os.
  • Du fortæller os mest muligt om barnet.

Hvis jeres barn er meget ked af det, ringer vi til jer, så I har mulighed for at hente. Det er vigtigt for os, at vi på en ordentlig og ærlig måde, fortæller jer, hvordan jeres barn har haft det. Det håber vi er med til, at gøre jer trygge ved, at aflevere jeres barn hos os.

Overgang fra vuggestue til børnehaven:

Kommer jeres barn fra vuggestuen, så sørger vi for indkøringen af barnet. Barnet vil, i ugerne op til start, komme på besøg i børnehaven og gradvis være der mere og mere. Barnet flyttes når vi sammen vurdere at det giver mening, det kan være fra 3 mdr. før de fylder 3 år, til 3. mdr. efter de bliver 3 år. I får besked om hvilken stue og hvilken kontaktperson som tilknyttes jeres barn.
 

Kommer barnet fra en anden institution/dagplejer: Vi anbefaler at barnet og forældre er på et lille besøg den første dag. Her kan I og barnet få lov til at få en føling med hvem vi er og hvordan stuen er. Næste dag kan I være her lidt længere, og herfra er det meget individuelt, hvordan forløbet bliver. Det er derfor vigtigt, at I laver aftaler med personalet.

 

Velkommen i Børneuniverset

Vi er en nytænkende daginstitution med store flotte lyse lokaler. Hos os er børnene altid i centrum! Vi skaber rolige og kreative dage med masser af leg og udviklende aktiviteter.

Stuerne i Børneuniverset

Åbningstider i Børneuniverset

I børneuniverset har vi få lukkedage

Åbningstider og lukkedage

Info til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i årets løb

Se mere om dit barns hverdag

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for, at alle børn er trygge

Se mere om vores pædagogik

Skriv dit barn op til Børneuniverset

Her kan du finde Esbjerg kommunes side med opskrivning af dit barn.

Opskrivning til Børneuniverset